Welcome, Guest

TOPIC: ריבת קליפות פומלה (או תפוז)

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Re: ריבת קליפות פומלה (או תפוז) 11 שנים 9 ם ago #3445

  • dror
  • dror's Avatar
  • מנותקים
  • Administrator
  • Posts: 2582
  • Thank you received: 8
  • Karma: 4
נזכרתי בפוסט-רצתי לקנות פומלה
כל שנותר הוא להכין מרקחת חדשה
איזה תענוג tumb mb
Afikramot
The administrator has disabled public write access.

Re: ריבת קליפות פומלה (או תפוז) 12 שנים 8 ם ago #3067

  • בובה-מארלי
  • בובה-מארלי's Avatar
סחטיין דרור!
ברגע שמתחילים זה רץ.
אצלנו בבית יוסי קיבל את תפקיד
"המגלגל תופר" jjj j (בעצם גם המקלף)
עדין ממתינה לך צנצנת ריבת חצילים.
ולאף אחד אסור לגעת בה.

שבת שלום ושלווה חברים
The administrator has disabled public write access.

Re: ריבת קליפות פומלה (או תפוז) 12 שנים 8 ם ago #3066

  • dror
  • dror's Avatar
  • מנותקים
  • Administrator
  • Posts: 2582
  • Thank you received: 8
  • Karma: 4
נסיתי!!

יצא 10.
Afikramot
The administrator has disabled public write access.

ריבת קליפות פומלה (או תפוז) 13 שנים 11 ם ago #2248

  • בובה-מארלי
  • בובה-מארלי's Avatar
[size=150:2i5xiwu9]ריבת קליפות פומלה (או תפוז)
=================
3 פומלות גדולות
1 וחצי קג' סוכר(גדולות מאוד אפילו 2 קג')
מיץ מלימון סחוט (חצי עד 3\4 )
2 שקיות אבקת וניל
כף מי ורדים(אם תמצית אז כמה טיפות)
*חוט תפירה עבה-מחט עבה וארוכה
[/size]

[size=150:2i5xiwu9]קילוף-פעם...קילפנו עם סכין,היום יש פטנט :-) ) [/size]




[size=150:2i5xiwu9]לחלק את הקליפה ל"פלחים"של כ 2-3 סמ'[/size]




[size=150:2i5xiwu9]לגלגל ל"שבלולים" ולהשחיל ל"שרשרת"[/size]



[size=150:2i5xiwu9]להרתיח בסיר גדול להסרת המרירות,
לאחר הרתיחה כ 6-7 ד' להחליף מים ולהרתיח שוב.
סה"כ 3 פעמים הרתחה קצרה והחלפת מים.
**יש להניח צלחת כבדה מעל הקליפות שלא יצופו.

יש להשאיר במים (טמפ' החדר)יומיים ולהחליף מים 2-3 פעמים ביום,לאחר יומיים לסנן את המים,להשאיר במסננת כ רבע שעה
[/size]

[size=150:2i5xiwu9]להכניס לסיר גדול.
לפזר את הסוכר,המים , והוניל מעל הקליפות
ולהתחיל לבשל.את הלימון להוסיף רק לאחר שכל הסוכר נמס
וניראה כמו סירופ
[/size]




[size=150:2i5xiwu9]לקרר להוציא מהסיר ולפרק את השרשרת,[/size]




[size=150:2i5xiwu9]לפעמים הפלחים עבים מידי,ניתן לחתוך לגודל עדין יותר,
***עדיף "לתקן" אחרי מלחתוך דק לפני בישול(עלול להתפורר)
[/size]




[size=150:2i5xiwu9]לסדר בכלים,ולמזוג בזהירות את הסירופ הנותר מעל.[/size]




[size=200:2i5xiwu9]תהנו...לבריאות[/size]

The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.185 seconds
כל הזכויות שמורות ©2013-2021 אפיק גן