Welcome, Guest

TOPIC: מתכוני גבינה לשבועות

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

תשובה: Re: מתכוני גבינה לשבועות 9 שנים 9 ם ago #4435

  • dror
  • dror's Avatar
  • מנותקים
  • Administrator
  • Posts: 2582
  • Thank you received: 8
  • Karma: 4
חזרתי שוב וביקשתי מלפפון ביבי מחדש- ענה יש רק אחד- שאלתי אייה הוא?
ענה הירקן- במשרד רוה"מ...
Afikramot
עריכה אחרונה: 9 שנים 9 ם ago ע"י dror.
The administrator has disabled public write access.

Re: מתכוני גבינה לשבועות 11 שנים 8 ם ago #3518

  • dror
  • dror's Avatar
  • מנותקים
  • Administrator
  • Posts: 2582
  • Thank you received: 8
  • Karma: 4
מזמן לא הביאו עוגות
הנה כמב "מזכרות"...
Afikramot
The administrator has disabled public write access.

Re: מתכוני גבינה לשבועות 14 שנים 6 ם ago #1677

  • Queen
  • Queen's Avatar
jjj j jjj j
The administrator has disabled public write access.

Re: מתכוני גבינה לשבועות 14 שנים 6 ם ago #1676

  • dror
  • dror's Avatar
  • מנותקים
  • Administrator
  • Posts: 2582
  • Thank you received: 8
  • Karma: 4
הלכתי לירקן היום- ביקשתי "מלפפון ביבי" הירקן סירב,שאלתי מדוע? ענה:שרה תכעס..
Afikramot
The administrator has disabled public write access.

Re: מתכוני גבינה לשבועות 14 שנים 6 ם ago #1673

  • dror
  • dror's Avatar
  • מנותקים
  • Administrator
  • Posts: 2582
  • Thank you received: 8
  • Karma: 4
ציטוט:כשאורחים מגיעים אליכם הביתה הם ישמחו אם תציעו להם משהו לשתות?
תביאי עוגה/עוגות ושתיה

אנו נדליק המנגל...
hat: t:
Afikramot
The administrator has disabled public write access.

מתכוני גבינה לשבועות 14 שנים 6 ם ago #1670

  • Queen
  • Queen's Avatar
[size=150:yuuept91]* עוגת גבינה [/size]

רכיבים:
2 גבינה 9%
1 לבן
4 ביצים ( להפריד)
4 כפיות גדושות קורנפלור
4 כפיות גדושות אינסטנט פודינג וניל
1 כוס סוכר

אופן הכנה:
4 חלבונים + ¼ כוס סוכר - להקציף.
4 חלמונים + שאר הסוכר - להקציף.
מערבבים הכל יחד ואופים כשעה בחום בינוני.
שומרים במקרר


[size=150:yuuept91]* עוגת גבינה - תפוחים [/size]

לבצק
250 גרם קמח
80 גרם שקדים טחונים
100 גרם סוכר
150 גרם חמאה
לערבב חמרים יבשים, להוסיף חמאה וללוש לבצק פירורים.
לשטח 2/3 מהבצק בתבנית משומנת, ולשמור במקרר.

למילוי
קילו תפוחים, פרוסים דק
50 גרם סוכר
כפית קנמון
לאדות על אש קטנה כ-5 דקות.
לסנן את התפוחים, לשמור את הסירופ.
לערבב בקערה נפרדת: 250 גרם גבינה +5 כפות דבש+ 2 חלמונים.
להמיס במים 50 גרם קורנפלור, להוסיף לסירופ התפוחים, ולערבב עם הגבינה.
לשטח את התערובת על הבצק, לפזר מעל את התפוחים המאודים,
ומעל הכל לפזר את 1/3 הבצק הנותר (פירורים).
עוגה קצת כבדה, אבל מאוד משובחת.


[size=150:yuuept91]* עוגת גבינה מצויינת [/size]

בצק:
1 כוס ביסקוויטים מפוררים או עוגיות חמאה או פירורים של בצק פריך אפוי
4 כפות חמאה מומסת
לערבב את הפירורים עם החמאה ולהדק לתבנית.

מלית:
500 גרם גבינה לבנה (אפשר בהחלט להשתמש ב- 5%, אין צורך ביותר)
1 שמנת חמוצה
½ כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קמח רגיל
לערבב את כל חומרי המלית, להניח על הבסיס ולאפות כ- 20 דקות.
להוציא ולמרוח בזהירות את הציפוי.

ציפוי:
1 שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
לאפות עם הציפוי עוד 5 דקות בחום חזק.


[size=150:yuuept91]* עוגת גבינה וביסקוויטים [/size]

רכיבים:
1 חבילה גדולה פתי בר
3 גביעים (750 גרם) גבינה לבנה 9%
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל (זה של "אפיכל" הכי טעים)
אפשרות: 50-100 גרם אבקת סוכר
תמצית וניל
אפשרות: קליפת לימון מגוררת
3 כוסות נס קפה עם חלב (המשקה, לא האבקה)
אפשרות: 3 כפות ליקר קפה או ברנדי
1 קופסת אפרסקים/משמשים/אגסים משומרים פרוסים או תותים טריים חצויים.

אופן הכנה:
1. מערבבים ידנית את הגבינה ,הוניל והשמנת המתוקה ואת קליפת הלימון (אם רוצים).
מוסיפים בהדרגה ותוך כדי בחישה את אבקת הפודינג (כדי שלא יווצרו גושים).
למי שאוהב מתוק יותר - להוסיף גם את אבקת הסוכר בשלב זה.
2. טובלים את הביסקויטים בנס קפה ומסדרים צמודים אחד לשני בתבנית מלבנית.
יוצקים 1/3 מהמלית על שכבת הביסקויטים ומיישרים בעזרת מרית.
באופן זהה יוצרים עוד 2 שכבות.
3. על שכבת הגבינה העליונה מסדרים בצורה נאה את פרוסות הפירות.
4. מכסים בנייר כסף ומכניסים למקפיא ל 3 שעות. מוציאים ומעבירים למקרר


[size=150:yuuept91]* עוגת גבינה עם שמנת[/size]

לחמם תנור ל –180 מעלות.

חומרים לבצק:
50 גר' מרגרינה רכה
3 כפות סוכר
גרד לימון
1 חלמון
¾ כוס קמח תופח
לערבל לבצק פירורים ולשטח בתבנית עגולה מס' 26 למשטח דק.
לתערובת
2 קופסאות גבינה לבנה 5% (סה"כ 500 גר')
1 כוס סוכר
כפית מיץ לימון
כפית תמצית וניל
4 ביצים שלמות
לערבל לבלילה ולצקת על הבצק, לתנור למשך 40 דקות.
על הבצק להשאר בהיר.

ציפוי:
2 שמנת חמוצה + 3 שקיות סוכר וניל – לערבב היטב ולצקת על העוגה החמה לאחר שהוצאה מהתנור.


[size=150:yuuept91]* עוגת גבינת שמנת ושוקולד אלוהית[/size]
רכיבים:
לתחתית:
200 גר´ עוגיות חמאה מרוסקות
70 גר´ חמאה מומסת
2 כפות קקאו
למלית:
500 גר´ גבינת שמנת
3 ביצים
2 כפות קורנפלור
גרגרים ממקל וניל אחד
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
100 גר´ שוקולד מריר, שבור לקוביות
לציפוי:
200 גר´ שוקולד מריר
1 מיכל שמנת מתוקה

אופן הכנה:
מערבים את פירורי העוגיות עם החמאה והקקאו. מהדקים לתוך תבנית אפייה.
מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת עיסה אחידה.
יוצקים את הבלילה עד ½ מגובה התבנית, מפזרים את קוביות השוקולד ויוצקים את החצי השני.
אופים כ-40 דקות בחום של 160 מעלות. מצננים.
לציפוי- מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה על השוקולד. מערבבים ויוצקים על העוגה הקרה.
הערות:
ניתן להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או שוקולד לבן
אם רוצים לקבל עוגת גבינה אוורירית יותר- ניתן להקציף את הביצים לקצף, ולקפלן לתוך העיסה בנפרד

===================================


[size=150:yuuept91]פשטידת גבינה ללא בצק [/size]

3 גבינה 9% .
6 חלמונים.
3 כפות קמח.
מעט בצל ירוק דק או שמיר קצןץ.
מלח ופלפל.
מערבבים יחד לתערובת חלקה.
6 חלבונים לקצף קשה ומקפלים לתערובת.
לתבנית עגולה 24 משומנת וזרויה בפרורי לחם.
לאפות בחום 180 כ – 35 דקות עד שתתפח ותזהיב.


[size=150:yuuept91]פשטידת גבינה בבצק [/size]

בצק:
¼ 1 כוסות קמח רגיל.
50 גר' חמאה.
1 חלמון.
2 כפות שמנת חמוצה.
מלח.
לקרר 15 דקות. לרפד תבנית 24 ודפנות.

מלית:
3 ביצים.
½ 1 גבינה 9%.
50 גר' צהובה ו- 50 גר' מלוחה מגוררות גס.
1 כוס חלב.
מלח ופלפל.
לאפות כ –45 דקות.
להגשה חם או קר.


[size=150:yuuept91]מיטבל (דיפ) גבינה בטעם פסטו[/size]

כשאורחים מגיעים אליכם הביתה הם ישמחו אם תציעו להם משהו לשתות,
וגם מיטבל (דיפ), שאפשר לטבול בו פרוסות לחם טוב,
דפדפים פריכים ופיקנטיים או מקלות ירקות טריים.

החומרים ל- 6 מנות
1 מכל 200 גרם גבינת סימפוניה 5% בטעם שום שמיר של שטראוס
2 כפות שמן זית מאיכות טובה
2 חופנים של עלי ריחן (בזיליקום)
מלח, פלפל שחור

להגשה
6 מלפפוני ביבי
2 גזרים חתוכים למקלות
צרור עגבניות על הגבעול
דפדפי דוריטוס
פרוסות דקות של בגט או צ'יאבטה

ההכנה:
שמים חצי מהגבינה במעבד מזון רגיל או קטן. מוסיפים את עלי הבזיליקום (עלים בלבד ללא
הגבעולים). מפעילים עד שהבזיליקום הופך כמעט למחית.
מוסיפים את שמן הזית, את שאר הגבינה ומתבלים היטב במלח ופלפל.
מפעילים עוד מספר שניות עד שנוצר מיטבל אחיד.
רצוי לשמור את המיטבל במקרר, עד להגשה, למיזוג הטעמים.
לפני שבאים האורחים מעבירים את המיטבל לקערית ומניחים אותה על מגש או צלחת הגשה מתאימים.
מקיפים את המיטבל בירקות ובתוספות אחרות. מגישים כשהאורחים מגיעים הביתה


[size=200:yuuept91]שיהיה לכולם

חג שבועות שמח
[/size]
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.216 seconds
כל הזכויות שמורות ©2013-2021 אפיק גן