Welcome, Guest

TOPIC: מתכוני פוייקה למורעלי הג'יפים....

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Re: מתכוני פוייקה למורעלי הג'יפים.... 13 שנים 2 ם ago #523

  • dror
  • dror's Avatar
  • מנותקים
  • Administrator
  • Posts: 2582
  • Thank you received: 8
  • Karma: 4
בחיי צודקת!

אולי במקום "סיפורים" נתארגן למשהו?

בכ"א אביא תמונות מטיול מעניין שערכנו לגווי חוה ולמעלה הנחש הצמא.
Afikramot
The administrator has disabled public write access.

Re: מתכוני פוייקה למורעלי הג'יפים.... 13 שנים 2 ם ago #522

  • Queen
  • Queen's Avatar
דרור....הבטחת סיפורי ג'יפים
אני עדיין מחכה tumb mb
The administrator has disabled public write access.

Re: מתכוני פוייקה למורעלי הג'יפים.... 13 שנים 3 ם ago #255

  • Queen
  • Queen's Avatar
[size=150:1ohvh5o8]בננה על האש - (באדיבות דורון)[/size]

לוקחים בננה, פוצעים את הקליפה לאורכה (זהירות לא לפצוע את הבננה)
מכניסים שוקולד למריחה לכל האורך.
עוטפים בנייר כסף ומניחים על הגחלים/אש.
לאחר כמה דקות מוציאים מהאש, פותחים בזהירות את הקליפה מלמעלה
והרי לכם בננה ספלינט
The administrator has disabled public write access.

Re: מתכוני פוייקה למורעלי הג'יפים.... 13 שנים 3 ם ago #248

  • moonsun
  • moonsun's Avatar
  • מנותקים
  • Administrator
  • Posts: 277
  • Karma: 0
מזכיר לי הפלגות על מפרשיות.... רק שאז עושים דייסה שלימה ממאכלים שונים בקופסאות שימורים ומנות קרב...... hat: t:
Saar
The administrator has disabled public write access.

Re: מתכוני פוייקה למורעלי הג'יפים.... 13 שנים 3 ם ago #243

  • Queen
  • Queen's Avatar
[size=150:2545il26]ירקות חתוכים ועוף [/size]

מטגנים בצל, שום וג'ינג'ר
מכניסים ירקות חתוכים ועוף

התיבול:

פפריקה, גרגרי חרדל, דבש, כמון, מלח, פלפל גרוס שחור, יין אדום, בירה, קולה, עלי דפנה
ובסוף מוסיפים את האורז ומחכים...
כמובן שצריך בנתיים לנגן ולשיר (בים בם בם...)
The administrator has disabled public write access.

Re: מתכוני פוייקה למורעלי הג'יפים.... 13 שנים 3 ם ago #242

  • dror
  • dror's Avatar
  • מנותקים
  • Administrator
  • Posts: 2582
  • Thank you received: 8
  • Karma: 4
אחד הטרנדים המיוחדים שחדרו לאחרונה לחוג הנוצץ הינו השימוש ב-"פויקה" מרבית החבר'ה קונים סירים במאות ולעיתים באלפי שקלים, מתוך חשיבה שכמה יותר יקר כך האוכל יהיה יותר "גורמה.
מנסיון רב בשטח מסתבר כי האוכל הכי הכי יוצא דווקא מסירים כאלה שערכם כמה עשרות שקלים ועיקר ה-"פוזה" שלהם הינו בעמידותם לאש חזקה ומשך זמן
הנה מתכון קטן להתחלה...:

1. שופכים מעט שמן לתוך הסיר ומפזרים ע"י סיבוב הסיר בשתי הידיים.
2. מוסיפים את העוף/בשר וממתינים 5-10 דקות, עד שהעוף מקבל גוון זהוב.
3. מוסיפים בשכבות לפי הסדר את תפוחי האדמה, הגזרים והבצל.
4. שופכים את בקבוק היין האדום(יש חשיבות רבה לאיכות-יין חרה יצא אוכל ...ה) ומוסיפים מים עד שכל התכולה תהיה מכוסה. משאירים על האש כשעה ורבע.
5. מוסיפים את התבלינים השונים: מלח, פלפל שחור, רוטב צ'ילי מתוק, אבקת שום, שום, דבש, פפריקה מתוקה, כמון וכל מה שבא. נותנים ערבוב קל ומשאירים על האש לעוד 15 דקות.
6. מוסיפים 2/3 שקית אורז. את האורז מפזרים כך שיכסה את כל תכולת הסיר. מוסיפים מעט מים כך שהאורז יכוסה. משאירים על האש ל-20 דקות עד חצי שעה.
7. מערבבים התכולה ערבוב קל (על מנת לא ליצור עיסה).
8. טועמים (בזהירות רבה כי זה חם!!) בעזרת כף (חשוב לבדוק את מצב האורז בעיקר).
9. ברגע שנראה כי הפויקה מוכן, מוסיפים 50 גרם חמאה ונותנים ערבוב קל, ומשאירים ל-5 דקות נוספות על הגחלים.
10. לחלק לכולם, ובתאבון!
Afikramot
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.125 seconds
כל הזכויות שמורות ©2013-2019 אפיק גן