אחד הצמחים הטרופיים "העתיקים"
גדל כמעט בכל סוגי הקרקעות וגידולו נמרץ ומהיר. הריבוי מזרעים ומשך הנביטה קצרצר עד 5 שבועות.
כדאי לשתול במיכל בצבר של 2 -4 באחת - כך ניתן לזהות בקלות את המין ובמידה וישתלו כך בקרקע האבקה תבוצע בקלות וביעילות.
עץ ניקבי, פריחת עליו צמודה לגזע וזכר פרחיו ע"ג גבעולים ארוכים משהו
ניתן לבצע האבקה/הפרייה באמצעות מכחול.
חשוב לקטוף הפרי בעודו ירוק/בוסר מהעץ ולהניחו בחדר ע"מ שיתבשל, לא להניח לו "להתבשל" על העץ כך- טעמו עדין ומשובח יותר.
להבדיל מעצים טרופיים אחרים אינו "אוהב" כמויות גדולות של מים, יש להשקותו במנות קבועות ולעצור כמעט לחלוטין את ההשקיה בימי החורף, חשוב לדשן באופן תדיר וסדיר
הידעת? כי אכילה קבועה מן הפרי תיטיב עם עור הפנים (מונעת אקנה, חשוב מכך -מקלה על עצירות ומונעת תולעי מעיים) הפרי מומלץ לאכילה אצל נערות ונשים צעירות.
שתיית משקה מפרי הפאפייה, עוזרת מאוד להפחתת רמת הסוכר בדם, מהווה משלשל עדין.
אלו המבקשים לרכך בשר קשה-היניחו מס' רצועות מפרי הפאפייה למשך כמה שעות על גוש הבשר, הבשר יתרכך וטעמו יודגש.