Welcome, Guest

TOPIC: עץ הפאפאייה

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

עץ הפאפאייה 6 שנים 1 חודש ago #4988

  • dror
  • dror's Avatar
  • מנותקים
  • Administrator
  • Posts: 2581
  • Thank you received: 8
  • Karma: 4
זה הופך למשימה קשה למצוא פרי פאפייה אצל הירקנים
לדעתי זהו עץ חובה בגינה יחד עם הלימון ואולי גם המנגו (תלוי במיקום הטופוגרפי)

להזכירכם!

מקום מוגן מרוח והשקיה מדודה יבטיחו התפתחות תקינה ופרי מרובה ואיכותי
Afikramot
The administrator has disabled public write access.

עץ הפאפאייה 6 שנים 7 ם ago #4853

  • dror
  • dror's Avatar
  • מנותקים
  • Administrator
  • Posts: 2581
  • Thank you received: 8
  • Karma: 4
אין קל מהנבטת זרעי הפאפייה, בחרו בפרי הטעים לכם מכולם, את זרעיו שטפו היטב במים - ייבשו ליומיים שלושה וטמנו בתוך עציץ גדול שהמצע בתוכו רטוב , אח"כ כסו בניילון נצמד היטב
לאחר שבועיים שלושה תחל הנביטה- אז הסירו את הניילון הנצמד ובחרו את הנבטים הזקופים והעבים מכולם והעתיקו אותם אחד-אחד, לעציץ אחר תוך הקפדה על שמירת לחות גבוהה לצמחים
תוך 2-3 שבועות נוספים הפאפיה שבעציץ תגדל לגובה ותוכלו להעתיקה לנק' השתילה בגינה, או לעציץ גדול ככל האפשר, דלי 25-50 ליטר, רצוי שהשתילה תבוצע בפינה דר' מער' למניעת נזקי רוח או קרה, הקפידו על השקיה קבועה, מנת דישון תטיב מאוד עם הצמח.

זיכרו! אורך חייו של עץ הפאפייה הינו מוגבל ל-2-3 עונות בלבד אח"כ הם קורסים ונעלמים, ע"כ הקפידו כל הזמן על בחירת צמחי מילואים
בהצלחה!
Afikramot
The administrator has disabled public write access.

תשובה: עץ הפאפאייה 7 שנים 6 ם ago #4474

  • dror
  • dror's Avatar
  • מנותקים
  • Administrator
  • Posts: 2581
  • Thank you received: 8
  • Karma: 4
חלק מעצי הפאפייה שאצלכם בגן עלול לקפוא בימים הללו (קרה עמוקה) - נסו ליצור חייץ באמצעות ניילון בועות, ואפילו שמיכה שתוטל על ענפיו
חשיבות ייתר יש להגנה על צוואר הגזע (מקום החיבור לאדמה) פזרו מעט קש או שאריות דשא יבש סביב ובכך תצליחו אולי לבודד מעט.


בהצלחה!

אגב, כדאי כבר להתחיל בהנבטת זרעים, אלו שיצליחו בכך -יזכו כבר השנה לפירות.
Afikramot
עריכה אחרונה: 7 שנים 6 ם ago ע"י dror.
The administrator has disabled public write access.

עץ הפאפאייה 7 שנים 10 ם ago #4371

  • dror
  • dror's Avatar
  • מנותקים
  • Administrator
  • Posts: 2581
  • Thank you received: 8
  • Karma: 4
379872_233817820017796_100001687408401_564445_1126406784_n_518.jpg


387364_233817940017784_100001687408401_564449_393581858_n_128.jpg


389858_233817873351124_100001687408401_564447_181181622_n_176.jpg

אחד הצמחים הטרופיים "העתיקים"

גדל כמעט בכל סוגי הקרקעות וגידולו נמרץ ומהיר. הריבוי מזרעים ומשך הנביטה קצרצר עד 5 שבועות.

כדאי לשתול במיכל בצבר של 2 -4 באחת - כך ניתן לזהות בקלות את המין ובמידה וישתלו כך בקרקע האבקה תבוצע בקלות וביעילות.

עץ ניקבי, פריחת עליו צמודה לגזע וזכר פרחיו ע"ג גבעולים ארוכים משהו

ניתן לבצע האבקה/הפרייה באמצעות מכחול.

חשוב לקטוף הפרי בעודו ירוק/בוסר מהעץ ולהניחו בחדר ע"מ שיתבשל, לא להניח לו "להתבשל" על העץ כך- טעמו עדין ומשובח יותר.

להבדיל מעצים טרופיים אחרים אינו "אוהב" כמויות גדולות של מים, יש להשקותו במנות קבועות ולעצור כמעט לחלוטין את ההשקיה בימי החורף, חשוב לדשן באופן תדיר וסדיר

הידעת? כי אכילה קבועה מן הפרי תיטיב עם עור הפנים (מונעת אקנה, חשוב מכך -מקלה על עצירות ומונעת תולעי מעיים) הפרי מומלץ לאכילה אצל נערות ונשים צעירות.

שתיית משקה מפרי הפאפייה, עוזרת מאוד להפחתת רמת הסוכר בדם, מהווה משלשל עדין.

אלו המבקשים לרכך בשר קשה-היניחו מס' רצועות מפרי הפאפייה למשך כמה שעות על גוש הבשר, הבשר יתרכך וטעמו יודגש.
Afikramot
עריכה אחרונה: 5 שנים 9 ם ago ע"י dror.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.231 seconds
כל הזכויות שמורות ©2013-2019 אפיק גן